Excelenţa Sa ambasadorul Sloveniei în România se află la Giurgiu

Excelenţa Sa ambasadorul Sloveniei în România se află la Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu a primit astăzi, 13 martie, vizita Excelenţei Sale, ambasadorul Sloveniei în România, doamna Jadranka Šturm Kocjan, la invitaţia lansată de edilul Nicolae Barbu.

Înaltul oficial a participat la o întâlnire privată cu primarul municipiului, întrevedere urmată de o alta în sala de consiliu, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale şi ai oamenilor de afaceri locali. După urarea de bun venit transmisă doamnei ambasador, edilul şef a făcut o scurtă prezentare a contextului în care a luat naştere această vizită, dar şi a ţării pe care o reprezintă Excelenţa Sa, doamna ambasador Jadranka Šturm Kocjan.

Ca şi în cadrul unor alte întâlniri similare, cu scopul de a se face cunoscute obiectivele investiţionale posibililor investitori străini, prin intermediul oficialilor, unul dintre momentele cheie a fost şi astăzi acela al prezentării Masterplanului Euroregiunii Giurgiu – Ruse. În acest fel, au fost promovate principalele direcţii de dezvoltare din această regiune, din punct de vedere social, cultural şi nu în ultimul rând economic.

La finalul întâlnirii a luat cuvântul oaspetele la Giurgiu, doamna ambasador Jadranka Šturm Kocjan arătându-se încântată de primirea de care a avut parte dar şi de prezentarea detaliată făcută pe marginea strategiei de dezvoltare în comun, între Giurgiu şi Ruse. Excelenţa Sa a declarat că se află pentru prima dată la Giurgiu, dar că va reveni cu siguranţă, însoţită de consilierul economic din cadrul Ambasadei, pentru a discuta proiecte concrete în care se pot asocia oamenii de afaceri sloveni cu cei români, respectiv cei din Giurgiu. La acest capitol, înaltul oficial a dat câteva exemple de domenii unde se pot stabili contacte în vederea unor proiecte comune, cel al investiţiilor în domeniul ecologiei şi al managementului deşeurilor, dar şi în domeniul IT, subliniind şi principalul atu pe care le are oraşul nostru, si anume poziţia geo-strategică. În acest context, edilul a anunţat şi vizita pe care o va efectua la Giurgiu, sâmbătă, 16 martie, ambasadorul României în Slovenia, Cosmin Boiangiu.

Vizita la Giurgiu a ambasadorul Sloveniei în România a continuat ulterior pe teren, nu înainte de a primi din partea edilului municipiului o plachetă cu însemnele oraşului nostru, dar şi cu cele ale Euroregiunii din care face parte şi Giurgiu.

Însoţită de primarul Nicolae Barbu, Excelenţa Sa a văzut Canalul Plantelor, acolo unde municipalitatea intenţionează amenajarea unei zone de agrement, Zona Liberă Giurgiu ca punct de atracţie pentru investitorii străini, dar şi Portul Giurgiu.

Ultima modificare: 13.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mai sunt 14 zile lucrătoare de plată a impozitelor în care puteţi beneficia de reducerea de 10%

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.